2013. április 23.

Marosszéki lófuttatás

http://www.erdely.tv/hirek/marosszeki-lofuttatas

Első alkalommal szervezik meg május végén a marosszéki lófuttatást. A rendezvényre minden 18-ik életévét betöltő Maros megyei lovas benevezhet, de Hargita és Kovászna megyei lovasok is jelezték már részvételi szándékukat.

Ebben a székelyvéckei völgyben szervezik meg az első marosszéki lófuttatást. A rendezvény ötletgazdája, Ferenczi Margit szerint a verseny mindenekelőtt egy baráti találkozó lesz, amelyen a fődíj a jó hangulat. Mint mondta: olyan személyek jelentkezését is várják, akik néhány óra erejéig kifogják a szekérből a lovat és a verseny kedvéért lóhátra pattannak.

Ferenczi Margit
szervező
„Az egész egy lovaglás alkalmával alakult ki. Elkezdtünk róla beszélgetni, hogy mi lenne hogyha kis barátságos mérkőzést csinálnánk és amire hazaértünk megszületett a marosszéki lófuttatás”.

A lovasokat a marosszéki huszárok vezére, Miholcsa József fogja elvezetni a székelyvéckei völgybe. A futtatás távja 800 méter, az első három helyezett pedig értékes díjban részesül.
Székelyvécke község polgármestere, Fekete Pál óriási sikert jósol a rendezvénynek.

Fekete Pál
polgármester, Székelyvécke
„Én mindig azt mondom, hogy ha egy baráti társaság vagy egy érdekcsoport lelkesedéssel csinál valamit és odaadással, akkor annak előbb-utóbb gyümölcse kell legyen, én így állok hozzá, ezért bízom abban, hogy ennek lesz sikere”.

A lófuttatást követően a baráti találkozó a községbeli focipályán folytatódik, ahol kulturális programmal készültek a szervezők. Lesz tábortűz, történelmi bemutató, operett és fellép a mezőcsávási fúvószenekar is.
Az érdeklődők május 10-ig jelezhetik részvételi szándékukat. Azok, akik május elsejéig jelentkeznek, kedvezményben részesülnek.

SZERKESZTŐ: Vas-Gál Lóránt
OPERATŐR: Rab Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése