2010. március 18.

A szabad ragadozó madár

El akartam Fogadni a világot úgy ahogyan van... nem akartam semmit sem változtatni rajta...

Mégis minden másként volt mint, hogy szerettem volna. Különálló voltam, de nem akartam méncsikó lenni a ménesben, nem akartam már csikó lenni... talán egy saját ménest akartam, saját szabályokkal és hierarchiával... mit kéne tennem? Hova kéne fordulnom, hogy madárnak ne nézzenek... mi vagyok én, talán ablaküveg akin át lehet nézni, talán egy madár akire ha ráijesztenek vagy nem veszik számba s tovaröppen... Nem! Nem vagyok madár... nem félek szembenézni azokkal akik kicsinek hisznek ahhoz, hogy bármit is tegyek... lehet kicsi vagyok egy porszem az univerzumban, de van hangom és hangosan tudok kérni... és űvölteni is ha valami bánt.


Egy óriási madár vagyok aki nem fél semmitől és senkitől, tollaim vannak és csőröm... nem félek a sastól... a héjjától az ürütől, nem riadok vissza... átrepülök rajtuk, vagy ha rám támadnak felborzolom tollaim és kieresztem a bennem szunnyadó hangot... mitől visszarettennek és örökre megtanulják..., hogy ‚ez’ a madár nem zsákmányállat hanem ragadozó!


Nem tarthatnak ketrecben... nem odavaló vagyok, szabadon születtem és úgy is halok meg... vagy örökké élni fogok és szárnyalok majd az örök vadászmezők felett... amíg világ a világ s 7 nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése